SOME OF US

Det er sommertid for fullt, og med sommeren følger dette med; fargerike drinker, festivaler, konserter, sene kvelder ute på terrassen, masse vin og alt dette skal tilbringes med dine aller beste venner. Om sommeren er det en god del salg (vil skrive et innlegg om det senere), men før du hiver deg over salgsstativene på dine favoritt klesbutikker, så er en renovering i klesskapet et must.
Å ha en oversiktelig garderobe kreves det at du kaster det du ikke bruker. Riv det av som et plaster, og hver gang du starter å tenke på minnene med den ene genseren du tviholder i hånden.. Nei, kast den. Poenget er at i klesskapet ditt skal være klær du trenger og kommer til å bruke.
1. Sett av god tid
2. Behold basics som enten singletter eller t-skjorter i hvit, grå eller svart
3. Vær ærlig med deg selv.. “Når brukte jeg dette plagget sist?”
4. Dersom du liker å handle nyheter i butikken, se litt hva som kommer til neste sesong og spar på de fargene du finner i skapet ditt som ligner
5. Kjøp like kleshengere, det ser mer oversiktelig ut
6. Sorter vinterklær og sommerklær for seg, slik at du vet hva du har og ikke kjøper det samme når sesongen nærmer seg
7. Selvsagt er det digg å fornye garderoben litt, men gjør det når du ser at det trengs, og tenk litt på punkt nummer 3..
8. Bukser, du trenger ikke 50 bukser i garderoben. Plukk ut de som sitter best
9. Sorter ut klær du skal kaste, og legg det i en søppelsekk for seg
10. Sorter ut klær du skal gi bort (enten til en veldedighet, eller Fretex etc)

Det er faktisk kvalmt at enkelte føler det bra med seg selv bare for å ha sendt avgårde klær som faktisk ligner skitne, oppbrukte vaskekluter. Det er etter min mening respektløst og ikke minst bortkastet.
Dem som behov for klær og mottar dette får ikke bruk for noe du skulle ha kastet i søpla i utgangspunktet. Ha det i bakhodet når du sorterer klær som skal kastes, og klær som skal gis bort 🙂 Husker så godt at når jeg jobbet som frivillig i Afrika og med meg hadde jeg en søppelsekk full av kvalitetsfulle klær som ikke passet meg lenger, og hun damen som var ansvarlig på det barnehjemmet jeg donerte det til ble så utrolig glad for at det for en gangs skyld var noe som var brukbart og ikke noe som de kastet de også. Sterkt å ha opplevd det, så i ettertid har jeg begynt å tenke mer over hva jeg sender avgårde til veldedighet 🙂

Har offisielt blitt helt hekta på fotball nå som det er VM sesong.. Klarer ikke å la vær når Magnus praktisk talt tvinger meg, (setter på tv´en og nekter å snakke med meg med mindre jeg ser med han..) og nå er det tid for England-Uruguay 😀

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS