Hei og hade Bergen.. Tre år gikk skikkelig fort og lite visste vi at vi to skulle gå så godt overens. Selv om du ga meg Acne, tre vanskelige og egentlig ganske så ubehagelige år på BI campus Bergen så ga du meg også mange venner som livet mitt hadde veldig godt av. Jeg hadde godt av å bli venn med folk som var i samme båt som meg, folk som også mente at skolen vi gikk på var ganske så irriterende og fæl å gå til. Folk som hadde de samme interessene meg, folk som var like spontane som meg, folk som var like introverte som meg.

Bergen har gitt meg mer selvtillit og bein i nesa. Jeg har lært meg å ikke finne meg i hva som helst, lært meg å omgi meg med mennesker som ikke vil utkonkurrere meg men heller konkurrere sammen med meg, og lært meg å le på en helt annen måte enn før.

Jeg kommer til å savne at det var så lav terskel for å finne på noe morsomt. Det kommer bare an på hvem du er som person og hvem du er omgitt med, så har du egentlig oppskriften klar. Jeg er så glad for alt du har gitt meg, Bergen. Selv om du har tatt noe fra meg, har du også gitt meg noe i erstatning.

Jeg er glad Bahar på 19 år bestemte seg for å bo i Bergen i tre år. Jeg er glad Bahar i løpet av de tre årene har reist to ganger til New York, en gang til London, fem ganger til Malta, en gang til Portugal, en gang til Berlin, en gang til Amsterdam, en gang til København, og over titalls ganger til Trøndelag. Jeg har helt sikkert glemt noen land, for hvem har tellingen egentlig – utenom Sparebank1, da.

Jeg er glad utdanningen var den rette for meg og at det er ingenting som faller inn mer naturlig for meg enn å arbeide med logistikk og klær. Sånn sett, så er det ingen sure miner mellom oss to, Bergen. Selv om du har grått en del (regnet) så har du vært så fantastisk fin. Jeg elsker de dagene du fikk meg og vennene mine til å danse i regnet, til å danse i solen når du først skinte, til å gå i ullgenser i august. Du er så fin og unik og ingen kan noen gang slå deg.

Nåå er det tid for Oslo. Skal senere dele med dere hva som venter meg der, men for nå kan dere kose dere med denne guiden fra meg til dere. Enten om dere skal bo her, dra på feire med familien eller venner så vet dere i hvert fall hvilke plasser dere skal besøke.

 

Coffee time

Omg. Ikke gå i turistfella og bruk hundrelapper på Godt Brød, Starbucks osv. Misforstå meg rett, en liten tur innom er greit men ikke la det bli stamplassen deres. Jeg personlig som er en kaffeelsker kan ikke fordra kaffen på Godt Brød.. At ingen andre legger merke til det enn meg er direkte urovekkende. Det har faktisk holdt meg våken i et par netter. Men det kan bare være meg da, poenget her var at det finnes flere kafeer dere kan bruke hundrelapper på med god samvittighet. Her er det god atmosfære for å enten lese til eksamen, chitchatte med venninner eller diskutere med kverrulante familiemedlemmer.

Café Chaos

Her er det skikkelig, skikkelig koselig. Det er så søtt at ingenting der inne matcher. Alt av servisene deres er ulike, stolene deres er ulike men servicen på alle medarbeiderene deres er derimot helt like. De er så snille og harmonifulle at du bare blir glad av å gå inn der.

Clickforspring anbefaler

Blåblærkaken med appelsintopping og en svart kaffe. Sett deg ut i sola, eller innerst i kroken og spill litt brettspill.

 

Dinnertime

I Bergen er det et utrolig godt utvalg av spiseplasser til både lunch og middag. Jeg elsker elsker burgere, og da er ikke Mc Donalds med i denne kategorien. Jeg kan ikke fordra fastfood-burgere. Det kan ikke kalles for burgere engang, tar dere turen innom disse stedene og smaker på ordentlig gourmet burgere med deilig sveitsisk ost kan dere bare glemme Burger King og MD for alltid. Kommer til å tipse om noen andre restauranter i andre mat kategorier.

Clickforspring anbefaler

No13

Den burgeren der er helt amazing. Bestill potetbåtene som sides og du er good. Hvis du føler deg vill så bestill en øl som heter småtøs ved siden av, smaker himmelsk. Husk å alltid spør om de har studentrabatt. Du høres ikke grisk ut, Bergen er tross alt omgitt av studenter, det er ikke som om de aldri har blitt spurt om det før. Det er vanlig at de ikke skriver det på døra eller andre steder, for at de ikke vil at det skal være en studentplass. Men omtrent hvor enn du går så har de aller fleste plassene mellom 10 til 20 prosent studentrabatt hvis du bare spør med et smil om munn og viser studentbevis.

ROYAL 

Fadern så gode burgere de har her. Jeg har omtrent smakt på alle.. Bestill søtpotet fries og du går forsiktig inn til himmelen i et lite sekund. På denne restauranten bestiller du ved baren. Pluss, plassen ligger rett ved kinoen. Det er aldri feil å se en film når du er god og mett.

Bien Snackbar

Meg og min bedre halvdel diskuterte nettopp hvorfor han aldri har vært der.. Deretter diskuterte vi videre om hvordan man egentlig uttaler det. Sier man bien som i bra på spansk eller bien som i blomsten og bien.. Hm. Vi ble i hvert fall enige om å fortsette å kalle det bien på samme måte som man uttaler bra på spansk, så får vi fortsette å si feil eller riktig. Det er litt søtt når man er to om det.

Bien ligger på Kronstad, omtrent 10 minutter fra sentrum. Får bare vann i munn av å tenke på burgeren der. Denne plassen er like koselig å besøke midt på dagen for en lunch eller på kvelden for å spise middag og pilse før klubb.

Verftet

Verftet ligger på Nordnes og det er skikkelig koselig der. Spesielt når solen skinner på uteplassen, men det er like fint selv om du sitter inne og regnet plasker utenfor. Har dessverre ingen burger anbefalingen her, men ørreten deres er dritgod.

MAHARAJA

Beste indiske maten i Bergen. Kan koste lommeboken litt mer enn den burde, men absolutt verdt det. Skal du spise her så sørg for å spise på restauranten og ikke ta-med. Restauranten er så utrolig fint dekorert.

SOYA 

Vil si at det er den beste asia-restauranten i sentrum men er litt redd for å ikke ha nok preferanser.. Har ikke vært like god på å utforske asia-maten i Bergen som å prøve burgere. Men duck spesialen deres er dritgod. Verdt å ta en tur, de har et skikkelig fint lokale og snille ansatte. Pluss skikkelig fin wc.

Part two kommer veldig snart.

 

Xx

Bahar

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS