foodporn

Jeg har addet en ekstra kategori siden sist, nemlig anbefalinger. Her kan det være anbefalinger mellom hvilke matblogg du bør besøke før du lager ukesplanen, eller hvilke hudpleieprodukter du kan gi en liten oppmerksomhet til. Først ute er blogg, og ikke i hvilken som helst blogg men matblogg. En matblogg er definitivt på topp tre hva som inspirerer meg mest på matfronten. Før var det Instagram det gikk i, før smoothiebowls og kalorifri-middager som overtok feeden min. Så, siden denne kategorien er anbefalinger kan dette også si visa versa. Jeg elsker å ta imot anbefalinger som kan inspirere meg på områder som kan i tilfeller være litt vanskelig å hente seg inn på.

Jeg fant denne bloggen ved å søke opp en Iransk oppskrift på Ghormeh Sabzi. Jeg savner mamma ekstra når magen min også merker savnet etter de deilige rettene hennes. Ingen lager mat som muttern, og ingen kan heller lage iransk mat som hun. Jeg har kikket litt på matbloggen til frøken Aagaard og fant masse digge oppskrifter som egentlig ikke virket så sære eller vanskelig å prøve seg på. Favoritten var denne.

Litt om Ghormeh Sabzi

Det er først og fremst en iransk rett. Et av de populæreste faktisk. Den er ikke bare god på smak, men retten ser helt fantastisk ut. Den er fargerik med røde bønner, tørket lime og spinaten som får retten til å se eksklusiv ut.

Jeg er godt vandt med norsk mat. Jeg er tross alt født og oppvokst her, så meg og broren min merket at hvis mamma først lagde iransk mat til middag til oss så var det enten, 1. hun savnet familien sin i Iran og var bitter over at vi ikke ønsket iransk mat oftere (hvem kan klandre oss, vi var små barn som foretrakk å spise pølser på kinarestaurant liksom), eller 2. det var en festlighet i Iran som skulle feires i Norge, som for eksempel når vi feiret Eid.

Når vi ble eldre og forsto at vi ville smake litt på kulturen vi stammer fra, lagde hun iranske middager oftere og alle ble helt forelsket i smaken i de rettene. Mamma godtet seg med at meg, bror og pappa var frelst og du merket på hele hun at hun bare var helt i himmelen når alle forgudet iranske rettene hun laget. Who can blame her.

Tilbake til retten.. Oppskriften som Aagaard har skrevet på bloggen sin, finner dere her. Jeg tenkte faktisk å prøve meg når ferien min er over, gruer og gleder meg allerede. Gruer meg fordi det kommer til å få meg til å savne mamma mer, men gleder meg til å spise verdens beste middagsrett.

Har dere noen anbefalinger innenfor matblogger så skriv en kommentar.

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS