Jeg lager meg alltid en liten liste før nyåret over ting jeg vil gjennomføre for kommende året. Det heter jo nyttårsforsetter for mange, men for meg er det bare en helt enkel liste over ting jeg vil gjøre. Jeg syns det er viktig å finne ut av forskjellen på vil og skal. Jeg for min del har en tendens til å bli ofte skuffet over meg selv dersom jeg ikke når målene jeg har satt for meg, og det kan være for eksempel så smått som å heller begynne å gå til jobb og ikke ta trikken så ofte som jeg gjør. Så derfor, har jeg funnet ut at det er lettere for meg å komme i kontakt med målene mine når jeg innstiller meg på at dette er noe jeg vil, og ikke noe skal eller må.

Den listen består av ti punkter jeg vil oppnå og noen av de punktene kan inngås hver dag. Som for eksempel, ringe bestevenninnen min oftere om kveldene når jeg vet hun har lagt barnet til å sove og hun har litt fritid til å ta en snakkis.

Jeg er for øvrig ikke så glad i å røpe hva annet som står på den listen, men kan avsløre en ting som jeg skal snakke litt om i dag og det er utgifter. Jeg er som du sikkert allerede vet – utrolig glad i å reise. Jeg sparer heller til en ny reise når jeg får sjansen fremfor noe annet. For å oppnå reisemålet må jeg jo også jekke ned på utgiftene mine som blant annet mat. Jeg elsker å spise ute, og finner det fantastisk sosialt å møtes over en middag, eller bare njute maten uten selskap. På disse middagene går det jo gjerne noen hundrelapper og hvis man ganger det på 3 ganger i uken blir det til slutt store månedlige summer. Jeg kan ikke noe for at jeg er en sucker for et godt måltid.

Utenom det kan jeg også innrømme at jeg er særledes god på kjøkkenet. Mamma har tross alt latt meg overta matlagingen, så jeg kan ikke akkurat si at jeg er selvlært da hun har stått ved siden av meg og lært meg å smake under matlagingen for å vite nøyaktig hva du trenger mer eller mindre av. Meen jeg vil tørre å påstå at jeg har siden jeg flyttet ut hjemmefra for fire år siden greid meg veldig, veldig bra. Jeg elsker å eksperimentere med mat og syns det er kjempe spennende prosess fra matlagingen starter til den avsluttes. Jeg syns det er like gøy å prøve meg frem som det er å spise rettene jeg lager selv, og ikke minst elsker jeg å lage mat til vennene mine når de kommer på besøk.

Så, et av mine nyttårsforsetter var å spise mindre middager ute, og bli flinkere til å lage det jeg spiser ute – hjemme. Jeg elsker thaimat og håper på å finne meg drømmemannen som gjør det samme sånn at vi sammen kan leve på thaimat dag inn og dag ut. Etter et lite søk fant jeg en matblogg som er skrevet av ei som heter Trine. Trinesmatblogg, heter bloggen og det er verdt et lite besøk eller flere når du står fast og ikke vet hva du skal lage.

På menyen i dag er det Thai-suppe med kylling og rød curry! Jeg gleder meg til å prøve meg frem på denne oppskriften her og forhåpentligvis etter middagslagingen i dag så er jeg så inspirert av meg selv at jeg søren meg kan nøye meg med middagen hjemme fremover.

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS