Ut på tur, aldri sur- frasen har dere vært borti tidligere, eller hur.

Når man er på tur alene er det liksom bare din egen magefølelse du må stole på, basert på hva som foregår rundt deg der og da. Det er ingen hemmelighet at det kan føles litt ensomt når man virkelig har behov for å rådføre seg, men i 2018 er det heldigvis ikke verre enn å bare dra opp telefonen og ringe en god venn.

Før du reiser er det greit å være obs på flere ting, nummer en er – har du en venn/familiemedlemmer du kan stole på som du kan ringe til hvis det skal bli noe pengeproblemer? Min bestevenn har tilgang til nettbanken min, så dersom det skulle oppstå noe er veien kort til løsningen. Samtidig så er det essensielt å bruke en god bank du også kan stole på. Jeg har Sparebank1, og føler nesten som at det er bestevennen min på telefon som gir meg råd hvis uhellet skal være der.

Generelt

 • Denne inngår litt i nummer 1, men ikke reis på tur uten en reiseforsikring & helseforsikring.
 • Ta kopi av passet ditt dersom uhellet skal være der at passet blir borte rett før avreise til Norge. Jeg pleier å bare ha ett liggende i en reisemappe som ligger i kofferten/bagen/veska.
 • På iPhone er det en egen app som heter Finn Venner. Her kan du legge til venner og familie som du ønsker skal ha tilgang til å se hvor du befinner deg til enhver tid. Nesten. Samtidig kan du følge de og se hvor de også er. Så dersom du plutselig bestemmer deg for å skru av av tilgangen, får de en melding om det, og da blir ting litt mistenksomt med en gang og venna er på sporet til å redde deg fra en kidnapping. Neida, bare tuller. Eller..
 • Ha med deg en liten lommebok som kun rommer reise- og helse forsikringen, bankkortet, førerkortet og MasterCard og eventuelt kontanter. Ikke ta med deg andre ting som kaffekortet på Kaffebrenneriet, solariumskortet og andre tullekort som bare bruker plass og samtidig er nedtur å miste hvis uhellet skal være der. Mister du forsikringsbeviset ditt så har du back up på mobilen din. Hør med banken din hvordan du laster det ned.
 • Jeg sender alltid adressen til hotellet/hostellet det er blitt bestilt overnattinger på til familien min. Dersom det skal bookes overnattinger underveis i turen er det alltid greit å gi en heads up til familie at det er der du skal befinne deg.
 • Jeg har markert en ICE bak de personene i kontaktlisten min slik at det skal bli lettere å finne ut av hvem som skal bli ringt til hvis uhellet skal oppstå.
 • Stol alltid, alltid, alltid på magefølelsen din. Føler du deg ukomfortabel så forlater du bare stedet. Ingen grunn til å ramse opp hvorfor du føler deg ukomfortabel for vedkommende.
 • Ta med deg en hengelås som du kan låse sekken din med når du for eksempel bader på stranda. Uansett greit å ha med.
 • Tripadvisor er din aller, aller beste venn. Helt seriøst. Last ned appen og vær forberedt på å bli helt frelst.
 • En powerbank-charger er ingen dum idé når du er på farten og vil både knipse bilder, snappe, chatte og det viktigste av alt, høre på musikk. Dumt å gå tom for strøm fordi du ikke klarte å la vær å høre på Gods Plan av Drake i det du skal bruke mobilbanken for å overføre litt mere penger til en tatovering.
 • Søstrene Grene, TGR, Normal, og Nille er blant de butikkene du kan sikre deg billige reiseflasker på. Hvis du bare skal ha med deg en mini tannkrem så koster det sånn fem kroner på Normal i Torgata i Oslo, men reiseflasker er hakket bedre for deg, lommeboka og kloden vår over lengre tid, altså. Men suit urself.
 • Spør de lokale hvor de pleier å spise, henge, og hvordan de kommer seg rundt på. Jeg ble venninne med ei som var fra Indonesia og hun tipset meg om å bruke Grab (nesten som Uber) i Bali. Her snakker vi store beløp å spare på å bruke transporten som de lokale bruker vs. taxier for turister.

Økonomi

 • Jeg pleier å ta ut penger for at det skal holde seg fra 1 til 3 dager. For noen funker det å ta ut alt på en gang, og bare legge det til siden og dra frem penger for hver dag, men det funker ikke for meg i det hele tatt. Tenk hvis det blir borte, da. Så har du liksom tatt ut det du skulle ta ut for hele ferien og bare snakkes aldri, penger.. Jeg tar ut for 1-3 dager og driter litt i at det koster meg en 20 kroning for å ta ut penger i utlandet når den 4. dagen kommer.
 • Jeg har en egen reisekonto som også bidrar til at det blir litt oversiktlig for meg å ta ut og sette inn, fremfor å tulle det til med andre kontoer. Anbefales.

God tur

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS