Breakfast, brunch, lunch, dinner. Does it even matter. Eat what you can, when you can. And here are the places you have to visit while you’re in Prague. Make sure to make a reservation when you can.

 

Breakfast and brunch

Café Louvre 

Adresse: Národní 22, 110 00 Nové Město

Her kan du spise alle døgnets måltider. Så god service og veldig godt utvalg på te. På dette stedet er det ikke mulig å reservere bord men det er nok travlest etter 11 i helgene, så vær tidlig ute og spis deg mett så du ruller. Har du glutenallergi som meg bør du prøve glutenfrie eplekaka. Den er rågod.

Café Savoy

Adresse: Vítězná 124/5, Malá Strana, 150 00 Praha-Smíchov

Assa.. Dette stedet. I det du går inn føles det som om du våkner opp i Paris. Her er det absolutt verdt et besøk eller to eller tre. Husk å reserve bord. Også før reisen hvis du kan. Det blir veldig fort fullt og du kan ikke ha dratt hit uten et besøk der.

Slow Café

Adresse: Francouzská 33, Prague, Czech Republic

Stamstedet til meg og Stian. Så fin plass med ofte veganske muligheter for dessert. Da skriker magen min. Veldig god frokost der, og kaffen er helt fantastisk. Behøver ikke å bestille bord, førstemann til mølla – det er et lite sted.

Den Noc

Beste pannekake stedet i hele Praha. Og, de tilbyr både glutenfri og laktosefri pannekaker som likevel smaker helt himmelsk. Perfekt for meg som både har gluten og laktoseintoleranse.

Videre kommer det en liste over andre plasser å ta frokosten, brunchen eller lunchen sin på. Jeg bare kommer ikke til å skrive like masse om hver av de for det hadde tatt meg litt lenger tid enn planlagt. Adresse finner dere i Google Maps, og husk: TripAdvisor er deres venn.

Mezi Srnky

Raw Bistro

Moment

Spizirna

Café Fin

Sweet & Pepper Days

Café Chloe

The Bowls

Phills Corner

Middag

Dish – Burgersted, så nammenam fries.

Nasé Maso – Her er det veldig god burger.

Palanda – Bør reservere bord.

Loving Hut – alt er vegansk. Her veier du maten din og betaler for vekta. Helt ok utvalg, veldige gode vårruller.

Las Adelitas –  Mexicansk. Den vegetariske burritoen er veldig god.

Wine o’clock – Bør reservere bord. Kul lokale, god pizza og billig vin.

Lemon Leaf – Thaimat, veldig god vegetarisk suppe.

Pasta Fresca – Ligger midt i turisthelvete men veldig, veldig god pasta. Bør reservere bord.

Zanzibar – Kult sted å ta en rask matbit sammen med en Gin Tonic.

Wings Haus – Om du ikke er så fan av kyllingvinger så blir du i hvert fall det etter et lite besøk her. Her tar kun kontant. Obs, hvis du skal glemme det så er det minibank rett utenfor.

Johnnys Pizza – Den. beste. pizzaen. i verden.

Tuscany Taste – Denne er egentlig god for lunsj og middag, her serverer de kun ut ifra hva de har å tilby av råvarer akkurat den dagen. Her er det også litt førstemann til mølla, veldig lite sted med plass til fire bord.

Kantyna – Veldig kult sted man får en liste i det man ankommer steder, på listen har du oversikt over øl og mat, så huker du av på antall øl og hva du velger av mat og på vei ut gir du listen og betaler for deg.

Mr Banhmi – Den beste vietnamesiske baguetten du noen gang kan få smakt (med forbehold om at det er i Europa du kommer til å spise den..) Behøver ikke å bestille bord. Ganske uformelt sted.

Obs:

Det er vanlig å tipse 10% etter et måltid her i Praha, ekstra hvis det har vært en veldig god service.

Det er mere vanlig å bruke kontanter her enn i Norge, så husk å ta ut kontanter når du lander (her i Praha får du best kurs og mest mulig for pengene) . Ha alltid cash uansett, det er mange restauranter og kafeer som ikke tar kort, og heller ikke mini markets hvis du bare skal ha en potetgullpose. Da er grensen å handle for minimum 100 CZK for å betale med kort. 100 CZK per dags dato er: 37 NOK.

Sånn. Dett var dett for denne gang. Neste del kommer snart. I mellomtiden – book flightickets and get over here 🙂

Bahar

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED POSTS